At it again

Jag brukar byta blogg när det har varit en längre tid mellan inlägg, eller om det känns som som jag behöver en ny start, och det kommer jag att göra även nu :)

nya bloggadressen är:

http://shegoeswhereverthewindtakesher.ratata.fi

Vi syns där!

(inget aprilskämt)

01.04.2017 kl. 21:44

I'm back...

Det är länge sedan jag var här. Herregud, november och nu är det sista dagen av mars. oops. 

Det har varit fullt upp med studierna, samtidigt som det inte varit det. Jag har förtillfället mest studier och ansvar vad jag haft under hela studieåret, men förtilfället känns det inte som om jag skulle vara overwhelmed. Kanske det är time managing som jag äntligen har lärt mig? There's hope. 

Största delen av människorna eller studiekamraterna som jag känner hänger uppe i Pampas detta veckoslut, så vet ni hur spännande veckoslut jag har planerat, jag ska nämligen städa och byka och diska. Men det känns härligt att ägna hela veckoslutet att djuprengöra hemmet. Jag har märkt att om jag har allting under ordning  hemma så är det okej och med fridfullt att studera underveckan. Vuxenpoäng?

Jag hade aldrig trott på att jag påverkas av "kaamosväsymys", men i år så har jag verkligen sett en skillnad. Direkt när våren kom, så blev allting bättre. Inspirationen har kommit tillbaka, gällande studier och även bloggandet.

Jag har fastnat för olika youtube kanaler under det senaste året, och nu vill jag prova på att vlogga, eller kanske att kombinera bloggandet och vloggandet. 

Detta inlägg får vara början eller fortsättning till mitt bloggande :D

31.03.2017 kl. 21:57

love hate, hate love

Alltså det är slutet av november och det enda jag vill göra är sova. Det finns så mycket skolarbete som ska göras, att jag är inte helt säker på hur jag ska hinna med. Jag vill sä gärna blogga, för att det är någonting jag gillar, men samtidigt så känns det som om denna blogg är inte jag längre. Jag har ju bytt blogg flera gånger under min "bloggkarriär" och speciellt när det inte blir av att blogga. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra... men vi får se. 
23.11.2016 kl. 23:07

Everyday

Dagen har inte varit så eventfull. Vi var på Oktoberfest-sitz på torsdagen och den var helt kul, speciellt eftersläppet. Har ju sjuka muskler än idag :) 

Igår så var det återhämtningsdag och på kvällen så kom N hit och vi hade filmkväll. Vi började ståtligt med Dumbo :D Såg även the Beautiful Mind och Beauty and the Beast. 

Idag har alla haft planer, så jag har gjort läxor, försökt catcha upp med uppgifter, och förbereda inför kommande vecka. Vi ska på lazertag med ämnesföreningen, kommer att bli intressant. Pratade med mommo idag, det är så roligt när hon ringer och frågar hur man klarar sig. Man kan ju inte oroa mommo :)

Dagens bild är från Budapest, tagen i maj :)

08.10.2016 kl. 22:54

20 roliga frågor

från Nanó

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?

Alexandria

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?

Kärlek utan sex, antar jag

3. Har du bra självförtroende?

Det hoppas jag.

4. Nämn tre saker på din att-göra-lista?

Uppdatera min Bullet Journal, gå genom morgodagens program och planera tiden. 

5. Beskriv ditt drömutseende.

Det finns dagar som jag anser att Angelina Jolie är den vackraste, eller Kat Von D eller Loey Lane.. Men i allmänhet så finns det inte så mycket jag önskar att skulle helt plötsligt försvinna eller ändras, förutom gluggen mellan mina framtänder, det är något jag inte är bekväm med....
 

6. Någon du har kysst?

Personer.

7. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?

Min mamma har nog sparat något, själv har jag inget, tror jag. 

8. Är du nöjd med din profilbild på Facebook?

Jo, borde väl uppdatera den så småningom

9. Vad väljer du, godis eller chips?

Chips.

10. Hur uppvaktar man dig?

Med att få mig att känna som om jag är viktig, att jag betyder något för denna person eller att jag gjorde något bra.

11. Har du rykten efter dig?

Inte som jag vet, men troligtvis finns det alltid något. Speciellt intressant är ju om jag har en pojkvän... what a mystery

12. Din absolut sämsta egenskap?

Självdisciplin, har ingen känns det som.. Speciellt när man ska studera på egen hand.

13. Din bästa egenskap?

 random minne som kommer ihåg random detaljer (jag är dålig att komma på egenskaper :D)

14. Kan man vara vän med sitt ex?

Beror på situationen

15. Har du kysst en kompis?

Ja.

16. Hade du kunnat ha distansförhållande?

Antar det

17. Hur lång är du?

166 cm

18. En vacker person?

Angelina Jolie verkar vara en, men en person som jag känner så är det nog min vän N. 

19. Ett boktips?

Jan Guillous romaner "Det stora århundradet". Är fortfarande på första boken (för att jag är den sämsta läsaren) men den är så bra.

20. Bäst just nu?
Det som jag skrev om här.

03.10.2016 kl. 08:28

Tack mamma!

Hejsan svejsan, 

det är ett x-antal månader sedan jag bloggade och det är helt förskräckligt. Det har varit en ganska stressig början på hösten och jag är inte helt säker på varför. Jag tror att det var för att ja hade så många små saker som inte hade en closure. Nu när min kära mamma var den snällaste och släpade sig till Åbo för att hjälpa mig tvätta fönstren (detta ledde till att hon mer eller mindre städade, grundligt of course, hela min lägenhet, så är jag helt at peace. Det känns så mycket bättre nu. Hela september har varit stressande hit och dit och jag hade ingen energi för att göra något själv, jag var helt overwhelmed av allting. Men tack vare mamma så är allting nollställt och nu kan jag fokusera på studierna, njuta av studielivet, samt återvända till mina "hobbyn" aka bloggen. 

Tack mamma!

02.10.2016 kl. 20:13

Melancholy Monday + update

Min kära vän N, skrev på min bloggidélista (yes, I have one) att jag skulle publicera mera bilder på henne, så here you go! Denna bild tog jag på Kristi himmelsfär när vi bestämde oss att fara på en utflykt/piknik till Katrinedal. Cykel, vi och Google maps var en helt bra kombination. Vi tillbringade hela dagen på berget i ett naturskyddområde och det var hur roligt som helst. Klart vi hade såpbubblor, vi impulsköpte dem i Tiger till vappen, men glömde att använda dem :)

Jag har varit jättedålig på att blogga, så det kommer att komma en del bilder från Vappen och Budapest. Mera bilder på N är on the way ;)

Jag blev så glad när jag vaknade till det att jag hade fått ett meddelande på vår gruppchat och jag fick veta att jag hade kommit genom nyreligiositets kursen, även fast jag inte trodd det. Ibland är det helt roligt att få positiva nyheter också.

Jag har redan bott en månad hemma hemma, och det är ännu två månader kvar, det har inte varit så hemskt, men jag är uttråkad. Livet är inte lätt. 

Men mer bloggning är påkommande :)

20.06.2016 kl. 14:40

You can own the Earth and still, all you own is earth until...

Be like the Earth. She doesn’t care if you love Her or think She’s beautiful. She continues existing the way She has always existed; She continues doing exactly what She has done since She was born. Some people revel in Her beauty. Some destroy it: they tear Her down and tell Her how She should be and try to change Her to meet their needs. But She does not change; She does not bend. She continues to be how She always has been. The streams that have always flooded continue to flood. The forest fires continue to burn. Droughts continue to dry the land. We blame Her for being herself, for refusing to change for us, and yet She continues on. 

Be like the Earth. It is okay to catch fire– it clears crowded places and makes them clean. Let there be drought and flood to allow seeds to germinate and grow. The universe is inside you– do not fear these times. Do not dam the floods within you or try to put out your fires. Let them cleanse you, let them grow you, and no matter what, continue to persevere.

Be like the Earth: cause earthquakes in cities you never wanted built in the first place. Be like the Earth.

 

från http://breathinghippie.tumblr.com

05.06.2016 kl. 18:09

Water is my element and blue my color (semi- ootd)

Jag hittade just min t-skjorta som har varit en favorit från tiden i England, men den blev hemma hos mina föräldrar när jag flyttade till Åbo. Roligt att hitta kläder pånytt :)

Observera min No Captivity halsband, just love. 

Älskar även frasen "Still Waters Run Deep", tyvärr så blev valen under frasen borta från bilden.. Wannabebloggar här hej :)

31.05.2016 kl. 14:05

I still love him!

31.05.2016 kl. 12:29

Flumm flumm flumm flummeli flumm

 

Mitt namn är Ronja, gulnäbb gulistutor för religionsvetenskap vid Åbo Akademi. Jag kan inte det här med prepositioner, så ber om ursäkt.

Jag identifierar mig som en socialt introvert person (även när internettest påpekar att jag är extrovert), med en rebelsjäl som brinner för oceanernas välmående, och lite extra för späckhuggarna.

Jag söker oftast efter svenska ord, som endera har försvunnit eller aldrig existerat i mitt ordförråd.

Jag är en dagdrömmare, men lever sälland de liv jag har drömt om.

Jag hoppar från ena sidan till den andra, jag kan knappt aldrig bestämma mig vad jag tycker och tänker, och sedan när jag gör det så brinner jag för den saken.

Jag vill vara lycklig och jag vill se världen, de är väl mina klaraste mål jag har någonsin haft.

Detta är visst vem jag är.

 

 

Bilderna ©Ronja Lemström om inget annat anges

 

(under kategorin "my life" hittar ni filmer, tv-serier och liknande)

Kategorier

Senaste kommentarer